TIMSKI RAD I DOMAĆINSKI ODNOS – KLJUČ USPJEHA U NAREDNOM PERIODU

Prethodnu godinu ocjenjujemo veoma uspješnom u pogledu ostvarenih poslovnih rezultata. Prihodi su povećani u odnosu na prethodnu godinu za 9,60%, odnosno za 3,30% u odnosu na planirane, dok je došlo i do povećanja rashoda na koje Društvo nije moglo uticati, te su u 2022. godini povećani za 4,05% u odnosu na 2021. godinu i 1,18% u odnosu na planirane, a uzrokovani povećanjem opšteg nivoa cijena i povećanjem cijena rada. Sada kada možemo sumirati sve što smo postigli u toku prethodne godine, mogu reći da je za cijeli tim, ali i za mene lično, protekla godina bila veoma izazovna, ali istovremeno i jako uspješna, navodi v.d. direktor A.D.”Grad” Bijeljina Ratomir Draganić.

Ono što bi se posebno moglo izdvojiti u 2022. godini jeste održavanje jubilarnog XX Međunarodnog sajma poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije „INTERAGRO 2022”, gdje smo veoma uspješno i reprezentativno predstavili ne samo Društvo kao organizatora, nego i Grad Bijeljinu i čitavu regiju. Velika je čast bila, ali obaveza i odgovornost, da je u to vrijeme Bijeljina bila centar zbivanja u Republici Srpskoj, da je Sajam otvorila predsjednica Željka Cvijanović, da smo bili domaćini Zemlji partnera sajma Republici Sjevernoj Makedoniji, kao i velikom broju zvaničnika, institucija, privrednih subjekata i pojedinica iz zemlje i inostranstva.

Takođe, ono što je obilježilo 2022. godinu jeste i rješavanje statusnog pitanja Društva gdje je nadležnost sa Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju prešlo na Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. To nam u mnogome olakšava dalje poslovanje, obzirom na djelatnost kojom se bavimo.

U 2022. godini, kao i u ovoj, nismo posezali za povećanjem cijena usluga našim komitentima iako smo svjedoci povećanja i rasta cijena u svim segmentima privrede. Nismo htjeli na taj način da im i mi stvaramo dodatno ionako veliko opterećenje.

U pogledu 2023. godine, predložen je i usvojen Plan poslovanja A.D.”Grad”. Ljestvicu smo podigli na jedan viši nivo, tako da nas sada očekuje jako izazovna godina u smislu da tu ljestvicu moramo dostići. Da bi se ista dostigla biće neophodna i pomoć resornog ministarstva i nadležnih institucija, koja je bila i u prethodnoj godini, ali ne toliko dovoljna. Isto tako u narednom periodu očekujemo i veću podršku Gradske uprave Grada Bijeljina. Naravno, na prvom mjestu se uzdamo u svoje resurse i kapacitete za koje smatramo da su sasvim dovoljni za ostvarenje cilja. Planiramo da u narednom periodu svoje kapacitete iskoristimo i za proširenje djelatnosti, a na prvom mjestu projekta “Bijeljina sajamski grad”. I dalje su u toku pregovori oko uvođenja digitalizacije u oblasti poljoprivrede, čiji bi mi bili nosilac, a radi se o digitalnoj platformi koja će povezati tržišta, privredne subjekte, poljoprivrednike, ali dati im i pravovremene i blagovremene informacije o svim kretanjima, planovima i ostalom vezano za ovu oblast. Kada je u pitanju gazdovanje pijacama, odnosno Agrotržnim centrom, plan je uključivanje nadležnih institucija u rješavanje problema prodaje na ilegalnim mjestima i usmjeravanje prodaje poljoprivrednih proizvoda i stoke na Kvantašku i Stočnu pijacu.

Što se tiče Međunarodnog sajma poljoprivrede za ovu godinu, treba istaći da smo već krenuli sa prvom fazom priprema. Sajam je upisan u katalog međunarodnih sajmova i održaće se u periodu od 20. do 22.09.2023. godine. Ono što nas raduje jeste činjenica da smo već kontaktirani od strane Republike Češke, Republike Mađarske i Republike Crne Gore. U sklopu priprema Sajma planirana je posjeta sajmovima u Novom Sadu, Beogradu, Bjelovaru, Mostaru i dr.

I na kraju, slijedeći koncept društveno odgovornog poslovanja A.D.”Grad”  će i ubuduće nastaviti raditi u cilju ostvarivanja najboljih poslovnih rezultata u skladu sa očekivanjima svojih zaposlenih, komitenata, poslovnih partnera i šire društvene zajednice, navodi se iz A.D.”Grad” Bijeljina.

 

 

                                                                                                         Uprava A.D.“Grad“ Bijeljina

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

POSLEDNJE VIJESTI

FACEBOOK STRANICA

logo-ad-grad
Akcionarsko društvo "Grad" Bijeljina
U okviru svoje djelatnosti radimo na:
INFO
KONTAKT
  • Miloša Crnjanskog 38, 76 300 Bijeljina

  • +387 55 203 403

  • +387 55 203 321

  • grad.protokol@gmail.com

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here