SLATKI KUTAK NA “INTERAGRO 2024”

U sklopu predsajamskih aktivnosti u organizaciji INTERAGRO 2024, u petak 24.05.2024. godine održan je sastanak sa udruženjima pčelara sa područja Semberije, Majevice i Podrinja. Plan je da se na ovogodišnjem sajmu u dijelu “Slatkog sajma” predstave udruženja i proizvođači meda i pčelinjih proizvoda, opreme, sa izložbeno-prodajnim karakterom, kao i da se istakne značaj očuvanja pčela i zaštite biodiverziteta na ovim prostorima. Takođe, planirano je da se jedan dan odredi kao “Dan meda”, koji će uključiti panel diskusije, okrugle stolove, kao i nagrade za posjetioce.

Kako je pčelarstvo duboko ukorenjeno u kulturnom i ekonomskom tkivu na ovim prostorima, te da se radi o drevnoj praksi, koja se prenosila s generacije na generaciju, došlo se na ideju da se med i proizvodi od meda sa ovog geografskog područja geografski zaštite, što je bitno i zbog oblikovanja naše kulturne baštine i ključno za održavanje našeg prirodnog okruženja.

Podsjećamo, Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova INTERAGRO 2024 održaće se u periodu od 19. do 21. septembra 2024. godine u Bijeljini.

 

A.D.”Grad” Bijeljina

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

POSLEDNJE VIJESTI

FACEBOOK STRANICA

logo-ad-grad
Akcionarsko društvo "Grad" Bijeljina
U okviru svoje djelatnosti radimo na:
INFO
KONTAKT
  • Miloša Crnjanskog 38, 76 300 Bijeljina

  • +387 55 203 403

  • +387 55 203 321

  • grad.protokol@gmail.com

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here