INTERAGRO PREDSTAVLJEN NA JUGU SRBIJE

Danas je INTERAGRO predstavljen u Vranju, rodnom mjestu Borisava Bore Stankovića u okviru 5. Međunarodnog sajma lekovitog, začinskog, ukrasnog bilja, pčelinjih proizvoda i gljiva.

 

 Sajam su otvorili pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije, g. Aleksandar Bogićević i zamjenik gradonačelnika Grada Vranja, g. Milan Ilić.

A.D. “Grad” Bijeljina je bio  jedini predstavnik iz Repubike Srpske i BiH, pri čemu su u cilju što bolje promocije sajma INTERAGRO ostvareni značajni kontakti i postavljeni budući temelji poslovnih saradnji. Potpisan je sporazum o saradnji između A.D. “Grad”Bijeljina i Grada Vranja kao organizatora Balkan Eco Fair.

Na sastanku sa predsjednikom Komora na Organski Proizvodeli na R.S. Makedonija, g. Draganom Cvetkovićem postignut je načelni dogovor o učešću ove Privredne komore na sajmu INTERAGRO. G. Cvetković je istakao da Privredna komora broji preko 200 članova/udruženja i 2000 podudruženja, te obzirom na činjenicu da ista nemaju uspostavljenu poslovnu saradnju sa Republikom Srpskom, INTERAGRO predstavlja pravo mjesto za povezivanje sa poslovnim subjektima iz Republike Srpske.

Takođe, sekretar za poljoprivredu , turizam i vodoprivedu Opštine Berane, g. Božo Premović, na održanom sastanku sa predstavnicima A.D. “Grad” Bijeljina izrazio je želju za potpisivanje sporazuma između sajma INTERAGRO i Međunarodnog sajma poljoprivrede, prehrane i domaće radinosti Berane. g. Premović je istakao da je ovaj sajam u povoju i da bi njegovo predstavljanje na INTERAGRU bilo veoma značajno za njegovu promociju.

 

Saša Jokić je ispred A.D. “Grad” Bijeljina prisustovao i nezvaničnom sastanku na temu osnivanja Asocijacije Balkan sajam koje bi udružilo i povezalo sve sajmove iz oblasti agrara iz regije u cilju uzajamne saradnje u organizaciji i održavanju sajamskih manifestacija.

Obavljen je razgovor i sa direktorom Instituta za ekonomiku poljoprivrede, prof. dr. Jonelom Subićem o njegovom prisustvu sajmu i doprinosu u dijelu održavanja edukativnih predavanja na sajmu INTERAGRO, a na teme dugoročnih projekata i strategija ključnih za dalji razvoj poljoprivrede.

Iz A.D. “Grad” Bijeljina ocjenjuje današnji nastup na sajmu veoma uspešnim, a posebnu zahvalnost izražava g. Nebojši Stamenkovicu ispred Resora poljoprivrede, agroekonomije, razvoja sela i zaštite životne sredine Grada Vranje.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

POSLEDNJE VIJESTI

FACEBOOK STRANICA

logo-ad-grad
Akcionarsko društvo "Grad" Bijeljina
U okviru svoje djelatnosti radimo na:
INFO
KONTAKT
  • Miloša Crnjanskog 38, 76 300 Bijeljina

  • +387 55 203 403

  • +387 55 203 321

  • grad.protokol@gmail.com

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here