Otvoren 90. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

U Novom Sadu danas je svečano otvoren 90. Međunarodni poljoprivredni sajam na kojem nastupa više od 1.100 izlagača iz 27 zemalja, uz 14 kolektivnih izložbi. Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Italija.

Na otvaranju upriličenom u auli Master centra, direktor sajma Slobodan Cvetković rekao je da se ova 90. međunarodna izložba poljoprivrede održava u godini kada Novosadski sajam obilježava jedan vijek postojanja.

Sajam su otvorili  italijanski ministar poljoprivrede Frančesko Lolobriđida i ministarka poljoprivrede u Vladi Republike Srbije Jelena Tanasković, koja je na svečanom otvaranju izjavila da je ova manifestacija od izuzetnog značaja za Srbiju, budući da je poljoprivreda u prva tri prioriteta Vlade Srbije

Prvog dana sajma rukovodstvo A.D.”Grad” Bijeljina održalo je niz neformalni sastanaka. Održan je sastanak sa ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Republike Srpske, Savom Minićem, pomoćnikom ministra Goranom Bursać, predsjednikom Privredne komore Republike Srpske, Perom Ćorićem,  šefom Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, Mlađenom Cicović, kao i drugim predstavnicima institucija i privrednih subjekata iz Republike Srpske i Srbije.

A.D.”Grad” Bijeljina se ove godine predstavlja na štandu Privredne komore Republike Srpske

Za 22. maj predviđena je press konferencija direktora A.D.”Grad”-a, predsjednika Organizacionog odbora sajma INTERAGRO 2023 i predsjednika Privredne komore Vojvodine, čime će biti ozvaničena promocija ovogodišnjeg Međunarodnog sajma poljoprivrede, lova i ribolova INTERAGRO 2023.

Očekujemo da nas posjetite na ovogodišnjem 90. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

POSLEDNJE VIJESTI

FACEBOOK STRANICA

logo-ad-grad
Akcionarsko društvo "Grad" Bijeljina
U okviru svoje djelatnosti radimo na:
INFO
KONTAKT
  • Miloša Crnjanskog 38, 76 300 Bijeljina

  • +387 55 203 403

  • +387 55 203 321

  • grad.protokol@gmail.com

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here