INTERAGRO PREDSTAVLJEN NA MEĐUNARODNOM POLJOPRIVREDNOM SAJMU U ADANI

Međunarodni sajam poljoprivrede INTERAGRO po prvi put je predstavljen van granica Evrope, u jednom od najvećih i najdinamičnijih gradova Turske, Adani. Adana je u periodu od 07. do 11. novembra bila domaćin i organizator prestižnog poljoprivrednog sajma Adana 2023.

U ime A.D.”GRAD” Bijeljina kao organizatora INTERAGRO, sajam je predstavio izvršni direktor ekonomsko-pravnog sektora Boban Jovičević, zajedno sa delegacijom PKRS – Područne privredne komore Bijeljina i direktorom kancelarije Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine u Turskoj.

Prvog dana posjete Adani upriličena je unaprijed dogovorena posjeta kompaniji “EMRE MAKINA”, koja se bavi mehaničkim i elektro-mehaničkim djelatnostima za domaća i inostrana tržišta, a koja svoje usluge isporučuje kompanijama iz Bosne i Hercegovine. Tom prilikom dogovorena je posjeta turskih zvaničnika sajmu INTERAGRO.

Takođe, upriličen je sastanak sa predstavnicima Tuyap-a, kompanije koja se bavi organizacijom sajmova u Turskoj sa uspostavljenom mrežom međunarodnih kontakata i povezivanja.. Razgovor je vođen u kontekstu daljih koraka, neophodnih za učešće turskih kompanija na sajmu u Bijeljini i povezivanja srpskih kompanija sa turskim.

Sastanak je upriličen i sa generalnim direktorom kompanije “HASEL”, najvećeg turskog distributera mašina za rukovanje materijalom i građevinskim mašinama: LINDE, COMBILIFT, BOALI, HYUNDAI CE, BOBCAT i KOBELCO.

Direktor Jovičević izdvaja sastanke i sa kompanijom ‘’OZZ Group’’, kompanijom koja pruža usluge u organskoj poljoprivredi, investitorom sa modernim projektima staklenika baziranih na geotermalnoj energiji, te kompanijom “PIMPA” poznatoj po proizvodnji plastičnih cijevi i opreme za navodnjavanje, a koja još uvijek nije pristutna na našim prostorima.

Prezentacija sajma i našeg grada na štandu Robne berze Adane, kao razgovor sa predstavnicima komorskog sistema Adane predstavljaju na prvom mjestu čast, ali i jedno ogromno iskustvo gdje sam na najbolji način uspjeo predstaviti sredinu iz koje dolazim, navodi na kraju Jovičević. Jovičević takođe izražava zahvalnost Područnoj privrednoj komori Bijeljina koja je omogućila da INTERAGRO svoje potencijale i mogućnosti predstavi na ovoj prestižnoj sajamskoj manifestaciji.

A.D.”Grad” Bijeljina

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

POSLEDNJE VIJESTI

FACEBOOK STRANICA

logo-ad-grad
Akcionarsko društvo "Grad" Bijeljina
U okviru svoje djelatnosti radimo na:
INFO
KONTAKT
  • Miloša Crnjanskog 38, 76 300 Bijeljina

  • +387 55 203 403

  • +387 55 203 321

  • grad.protokol@gmail.com

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here