Usmjeriti promet stokom i poljoprivrednim proizvodima na zakonski propisana mjesta

Dana 16.06.2022.godine u prostorijama A.D.”GRAD” Bijeljina održan je sastanak između rukovodstva A.D.”GRAD” Bijeljina i  predstavnika tržišne i veterinarske inspekcije, te predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova, PU Bijeljina .

Tema sastanka bila je prevencija nelegalne trgovine stokom, voćem i povrćem na području Grada Bijeljina, kao i uključivanje svih nadležnih službi u rješavanju ovih problema.

Cilj je da se promet stokom usmjeri na poštovanje zakonskih okvira, a što je definisano Članom 33. Zakona o trgovini, koji glasi: ”Trgovina stokom može se obavljati na stočnim pijacama i na porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima, pri čemu se na porodičnom poljoprivrednom gazdinstvu može obavljati promet samo sa stokom koja je proizvedena na tom poljoprivrednom gazdinstvu ”. Takođe, isti Zakon  propisuje  promet, odnosno trgovinu poljoprivrednim proizvodima ( voće, povrće, žitarice), pri čemu se trgovina poljoprivrednih proizvoda obavlja na tačno propisanim mjestima, poljoprivrednom gazdinstvu pod uslovom da je poljoprivredni proizvod proizveden na tom poljoprivrednom gazdinstvu, otkupnim stanicama, tržnicama, te Kvantaškoj i Zelenoj pijaci.

 

U cilju poštovanja prethodno pomenutih zakonskih odredbi, odnosno regulisanja tržišta stokom i poljoprivrednim proizvodima, nadležni inspekcijski organi kao i organi Ministarstva unutrašnjih poslova vršiće učestale kontrole prometa na teritoriji Grada Bijeljina.

Plan je da te kontrole u početku budu preventivne nakon čega će se svaki nelegalni promet strogo sankcionisati.

 

A.D.”Grad” Bijeljina

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

POSLEDNJE VIJESTI

FACEBOOK STRANICA

logo-ad-grad
Akcionarsko društvo "Grad" Bijeljina
U okviru svoje djelatnosti radimo na:
INFO
KONTAKT
  • Miloša Crnjanskog 38, 76 300 Bijeljina

  • +387 55 203 403

  • +387 55 203 321

  • grad.protokol@gmail.com

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here