SAOPŠTENJE ZA JAVNOST VEZANO ZA ZAVRŠETAK KALENDARSKE GODINE 2021. I PLANOVI ZA 2022.GODINU

UPRAVA A.D. “GRAD” BIJELJINA, 2021.GODINU OCIJENJUJE  DJELIMIČNO USPJEŠNOM I PORED OGRANIČAVAJUĆIH OBJEKTIVNIH OKOLNOSTI IZAZVANIH PANDEMIJOM KORONA VIRUSA.

Društvo upravlja kompleksom Agrotžnog centra u okviru koga posluju: Kvantaška pijaca, stočna pijaca, trgovački centar Hala „ A“ i sajamsko-sportska hala. Društvo je organizator tradicionalnog međunarodnog sajma poljoprivrede “INTERAGRO”, jedinog sajma tog karaktera u Bosni i Hercegovini .

U 2021. godini A.D.“Grad“ je pretprpeo i određene organizacione promjene, a što je rezultiralo uvođenjem novih pravaca u pogledu poslovanja Društva, a sve u skladu sa zvaničnim aktima.

Noseći se činjenicom da je za postizanje ciljeva Društva ključni faktor primjena određenih procedura i primjena odgovarajućih internih kontrola, a uz minimiziranje operativnih problema, Društvo je uvođenjem novih  internih procedura i ažuriranjem postojećih uspjelo da za kratko vrijeme definiše nove segmente bitne za uspješno poslovanje s’ jedne strane, odnosno zadovoljstvo korisnika usluga s’ druge strane. Shodno tome, već od početka 2022. godine korisnici naših usluga u Hali „ A“ na Agrotržnom centru moći će licitirati za slobodna prodajna mjesta po dosta nižim cijena, jer je izvršena podjela prodajnih mjesta po zonama sa pripadajućim početnim licitacionim cijenama. Istim će biti omogućeno i reklamiranje putem zvaničnog sajta i društvenih mreža Društva. Takođe, na Kvantaškoj pijaci fizički će biti podjeljeni veletrgovci, poljoprivredni proizvođači, maloprodajni objekti, a plan je da se jedan dio Kvantaške pijace odvoji i za uvođenje novih  kultura kao što su: sadni materijal, hortikultura i sl. Na prvom spratu Hale „A“ korisnicima će biti na raspolaganju i teniski teren tokom čitave godine.  Takođe, korisnici će moći da računaju i na iznajmljivanje termina u sajamsko-sportskoj hali.

Planirana je organizacija 4 sajamsko-izložbene manifestacije domaćeg i međunarodnog karaktera od kojih je prva zakazana već za 11.-12.februar pod nazivom PRVA SEMBERZA. Plan je da se dosadašnje manifestacije koje se održavaju na teritoriji grada Bijeljina usmjere i organizuju na prostoru Agrotržnog centra, jer isti ispunjava uslove .

Prva Semberza ugostiće najpoznatije izlagače iz oblasti sjemenskih proizvoda, sredstava za zaštitu bilja i prostora, mineralna i vještačka đubriva, sistema za navodnavanje, pčelarstva ali i kućnih ljubimaca i opreme. Semberza će biti organizovana na višem produkcijskom nivou od dosadašnjih događaja te je zamišljena kao međunarodna, tradicionalna manifestacija .

Da su koraci koji je novi menadžment sa svojim timom primjenio imali efekat i na samo poslovanje Društva, najbolje govore finansijski pokazatelji za period od avgusta do novembra 2021. godine. Prihodi za navedeni period u 2021. godini su za 31 % veći u odnosu na prihode u  posmatranom periodu 2020 te godine i 5% u odnosu na 2019. godinu, dok smanjenje rashoda iznosi  5, odnosno 6% u odnosu na 2019. godinu.

Bitno je istaći da Društvo kao društveno odgovorno preduzeće sve obaveze prema zaposlenima, kao i obaveze prema nadležni institucijama i dobavljačima izmiruje na vrijeme, da će taj trend nastaviti i u narednom periodu uz nastojanje poboljšanja još boljeg položaja zaposlenih u Društvu.

Uvereni smo i očekujemo još veću podršku Vlade Republike Srpske, resornog ministarstva, lokalne zajednice u narednom periodu, a sve to kroz podršku u realizaciji planiranih projekata kao što su održavanje manifestacija u organizaciji Društva, digitalizaciji agrara e-Agrar i marketinške aktivnosti čime bi dali svoj doprinos u stvaranju što bolje i što povoljnije poslovne klime i tržišnog ambijenta, ne samo u Gradu Bijeljini, nego i u regiji.

Samo jedan put je do cilja, a mi smo tim putem krenuli, poručuju iz A.D.“Grad“.

UPRAVA  A.D. “GRAD”

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

POSLEDNJE VIJESTI

FACEBOOK STRANICA

logo-ad-grad
Akcionarsko društvo "Grad" Bijeljina
U okviru svoje djelatnosti radimo na:
INFO
KONTAKT
  • Miloša Crnjanskog 38, 76 300 Bijeljina

  • +387 55 203 403

  • +387 55 203 321

  • grad.protokol@gmail.com

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here