Poslednje pripreme pred Novosadski sajam

Za Novosadski sajam 2023. godina je izuzetno značajna – obilježiće 100 godina postojanja i od 20. do 26. maja, organizovati 90. međunarodni poljoprivredni sajam, priredbu koja odnedavno nosi znak Najbolje iz Vojvodine. Da podsjetimo, prvi međunarodni poljoprivredni sajam i izložba stoke, održan je u Novom Sadu, od 14. do 18. marta, 1931. godine, kao prva organizovana izložba i sajam priplodne stoke na celoj teritoriji tadašnje Kraljevine Jugoslavije.

 

U sklopu priprema sa učešće na sajmu, rukovodstvo A.D.”Grad” Bijeljina održalo je sastanak u Privrednoj komori Vojvodine sa šefom kabineta Milanom Stojanovim. Učešće na sajmu će ujedno značiti i zvaničan početak promocije Međunarodnog sajma poljoprivrede, lova i ribolova INTERAGRO 2023, pri čemu je protokolom sajma predviđeno i održavanje pres konferencije. A.D.”Grad” Bijeljina će se ove godine predstaviti na štandu Privredne komore Republike Srpske,

Bitno je istaći da je danas Međunarodni poljoprivredni sajam najveća i najznačajnija smotra agrara u ovom dijelu Evrope. Okuplja sve značajne aktere agrobiznisa i predstavnike privrednih grana koje se naslanjaju na poljoprivredu, iz Srbije i svijeta.

 

 

Modernim konceptom novosadski Poljoprivredni sajam podstiče međudržavnu i privrednu saradnju, integriše unapređenje znanja, proizvodnje i razvoj nauke. Uz to promoviše značaj inovacija i predstavlja sintezu iskustva i dostignuća u srpskoj poljoprivredi, snažna je podrška privredi Srbije, a njegov doprinos i značaj mjeri se uspjesima izlagača koje ostvaruju pod krovom Novosadskog sajma.

Novac je sredstvo, a zemlja bogatstvo.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

POSLEDNJE VIJESTI

FACEBOOK STRANICA

logo-ad-grad
Akcionarsko društvo "Grad" Bijeljina
U okviru svoje djelatnosti radimo na:
INFO
KONTAKT
  • Miloša Crnjanskog 38, 76 300 Bijeljina

  • +387 55 203 403

  • +387 55 203 321

  • grad.protokol@gmail.com

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here