Kvantaška pijaca: 00h - 24h Stočna pijaca: utorak - 04h - 12h Buvljak hala: 07h - 17h

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

×

“Prepušteni sami sebi”, izjavio je danas direktor A.D.”Grad” Bijeljina

Na današnjoj konferenciji za medije direktor preduzeća A.D."Grad" Bijeljina Slaviša Cacanović osvrnuo se na poslovanje preduzeća u prošloj godini i trenutnoj situaciji u kojoj se preduzeće nalazi.

Poslovanje A.D."Grad" Bijeljina dodatno je otežano pojavom pandemije izazvanom virusom korona (COVID-19), pri čemu je preduzeće imalo zabranu rada dva mjeseca, gdje su sve planirane manifestacije u 2020. godini odgođene, a sve rezultiralo negativnim poslovnim rezultatom preko 400 hiljada maraka. Osnivač, odnosno Vlada Republike Srpske, nekoliko puta je upoznat sa problemom sa kojim se preduzeće suočava, tražena je pomoć za prevazilaženje trenutne situacije, međutim podrška je izostala. Bitno je napomenuti da je i prethodno postignuti dogovor oko prenosa vlasništva sa Vlade Republike Srpske na Grad Bijeljina stopiran zbog proceduralne greške na koju je ukazala Investiciono-razvojna banka Republike Srpske.

Direktor Cacanović se osvrnuo i na prethodne godine ističući da je zbog nezakonitih smjena nekoliko direktora preduzeće moralo da isplati preko 400 hiljada maraka. S druge strane, napomenuo je da je vrijednost preduzeća oko 27 miliona maraka, gdje je veliki dio kapitala neiskorišten a veliki dio se odnosi na gradsko građevinsko zemljište, te i određeni dio neperspektivne imovine koje preduzeće ne koristi a plaća obaveze za isto, a sve to predstavlja ogoroman potencijal za dalji razvoj.

Na kraju dodaje, možda je riječ i o političkom potkosurivanju jer je na prethodnim izborima javno podržao izbor novog gradonačelnika, ali da zbog toga ne bi trebalo da ispaštaju porodice zaposlenih i zakupaca na Agrotržnom centru.

 

A.D. "Grad" Bijeljina

Sve informacije u vezi sa, zakupom prostora na kontakt telefon:

Akcionarsko društvo "Grad" Bijeljina | Sva prava zadržana © 2020
Powered by limun.co