Kvantaška pijaca: 00h - 24h Stočna pijaca: utorak - 06h - 13h Buvljak hala: 07h - 17h

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

×

NEGATIVNE POSLEDICE PANDEMIJE NA POSLOVANJE AD ,,GRAD" BIJELJINA ISTIČE DIREKTOR CACANOVIĆ

Stanje je teško, ali ,,GRAD" će opet stati na svoje noge

Na sastanku Nadzornog odbora preduzeća AD ,,GRAD", održanom 13. avgusta, a prema presudi bijeljinskog suda, nekadašnji direktor ovog preduzeća Slaviša Cacanović vraćen je na mjesto direktora.

Krajem prošle godine, bez najave, povoda, objašnjenja i bez ikakvog valjanog razloga, razriješen sam dužnosti direktora preduzeća AD ''GRAD''. Bila je to politička smjena. Inače, na mjesto direktora, imenovan sam konkursom, imenovanje je na četiri godine i ističe u novembru 2021. godine, tvrdi Slaviša Cacanović, dodavši da je tad odlučio da se obrati sudu i potraži zaštitu.

Presudu da se vraća na mjesto direktora dobio je 12. avgusta.

Nadzorni odbor je prihvatio odluku suda i ja sam vraćen na mjesto direktora. Do kada ću biti na ovom mjestu vidjećemo, ali koliko god bio, kao i u prethodnom dijelu svog mandata, davaću sve od sebe kako bih pomogao razvoju i poboljšanju aktivnosti preduzeća, rekao je Cacanović.

On je podsjetio da je krajem prošle godine, prilikom primopredaje dužnosti, preduzeće imalo pozitivan poslovni bilans.

Sada, u ovom mjesecu kada sam ponovo došao na mjesto direktora, preduzeće, nažalost ima značajan negativan poslovni rezultat. Ne okrivljujem prethodnu upravu, jer je vanredno stanjen zbog pandemije korona virusa  AD ''GRAD'' svrstalo u red onih preduzeća koja su najviše pogodjena pandemijom. Preduzeće nije radillo gotovo dva mjeseca, a kontinuiran izvor prihoda nam je višenamjenska hala, tzv. buvljak. Ta hala nije radila, a samim tim ni zakupnine nismo fakturisali, te smo ostali bez značajnog izvora prihoda. Takodje, gotovo dva mjeseca nisu radile kvantaška i stočna pijaca, pojašnjava Cacanović, dodavši da i kada su otvoreni ovi prostori radilo se sa smanjenim radnim vremenom. 

Posljedice dvomjesečnog zatvaranja su i te da su mnogi od onih koji su kupovali na buvljaku, kvantaškoj i stočnoj pijaci pronašli alternativna riješenja, te se najveći broj njih preusmjerio na veleprodaju, na Arizonu, koja je sve vrijeme radila. 

''GRAD'' je ove godine izgubio i jednu veliku manifestaciju, to je Pantelinski vašar, tokom kog je ranijih godina ostvarivao veliki prihod. Zatim, u drugoj polovini septembra tradicionalno se održavao Sajam poljoprivrede, a svi su izgledi da se ni ta manifestacija neće održati, opravdava Cacanović nastali minus u poslovanju preduzeća. 

Izražavajući nadu da će u narednom periodu, uz pomoć lokalnih i Republičkih institucija ''GRAD'' ponovo stati na svoje noge, Cacanović je najavio da ovo preduzeće u narednom periodu očekuje prelazak sa Republičkog na lokalni nivo. 

Kvalitetnim ulaganjem svega onoga čime preduzeće raspolaže smatramo da njegova budućnost nije upitna, tvrdi Cacanović , koji je ukazao i na velike probleme sa kojima se susreće jedna grupa njihovih korisnika.

Riječ je o zakupcima na buvljaku.

Oni se, zaista, nalaze u veoma teškom položaju. Nisu radili gotovo dva mjeseca, a i manifestacije za čije održavanje  je vezana i njihova poslovna aktivnost su otkazane. Zatim,prodaja njihove robe vezana je za ljude iz Dijaspore koji ljeti posjete rodni kraj, a i oni su izostali ovog ljeta. Od 140 zakupaca već njih 40 je otkazalo zakup, jer nemaju posla. Ako se neko ne pozabavi problemom tih ljudi plašim se da će mnogi doći u bezizlaznu situaciju, apeluje Slaviša Cacanović na lokalne i Republičke vlasti tražeći da se tim ljudima što hitnije pomogne. 

Tekst preuzet iz Dnevnog lista ,, Semberske novine" br.1258

Sve informacije u vezi sa, zakupom prostora na kontakt telefon:

Akcionarsko društvo "Grad" Bijeljina | Sva prava zadržana © 2020
Powered by limun.co